Alex Erlich, acrobatul care a căzut în gol de la 7 metri, în timpul antrenamentului la „Roata Morții” de la Circul Metropolitan din Capitală, a murit noaptea trecută. Incidentul a avut loc la începutul lunii februarie, iar bărbatul își revenise și se afla în perioada de recuperare.
Soția sa, Mioara Igna, care filmase tot incidentul, este devastată, iar colegii lor sunt șocați, mai ales că erau fericiți după recuperarea sa rapid. Alex și Mioara formau un cuplu în plan personal, dar și în viața profesională.
La o lună după accident, Alex se simte bine, râdea, glumea şi se întorsese acasă, cu toate că medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuire. Aseară, însă, după ce a mâncat, acesta s-a așezat în pat și brusc a început să îi curgă sânge pe nas și din gură, iar decesul a survenit fulgerător.
Surse apropiate declară, pentru Gândul.ro, că este posibil ca o hemoragie internă să fi fost cauza mortii. Astăzi a fost efectuată necropsia acrobatului, iar mâine vom afla mai multe despre cauza decesului.
În ceea ce privește accidentul de atunci, fiind etichetat drept accident la locul de muncă, s-a deschis o anchetă în rem care vizează, printre altele, neglijența în serviciu, întrucât lonja acrobatului nu era dotată și cu instrumentul de blocare în caz de cădere în gol.
Vestea morții vremelnice a fostului polițist Costică Ionescu ucis, luni, de COVID-19, a provocat reacții în toate păturile societății. Extrem de respectat în rândul colegilor, după cei peste 30 de ani de carieră, Ionescu a fost privit cu respect inclusiv de foști lideri ai lumii interlope bucureștene, care, cu zeci de ani în urmă, l-au cunoscut din postura de anchetator.
Unul dintre aceștia a povestit, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, cum era, ca om al legii, ofițerul care l-a prins pe ucigașul Mihaelei Runceanu.
Colonelul în rezervă Costică Ionescu a ieșit la pensie în anul 2011, după mai mult de 30 de ani de muncă în structurile de investigații criminale ale Poliției Capitalei.
După o scurtă perioadă, timp în care a lucrat la Secția 16, în sectorul 4, acesta s-a ocupat de infracțiunile de omor și restul tipurilor de agresiuni considerate contra vieții.
În contextul sutelor de dosare care i-au trecut prin mână, Ionescu a stat față în față și cu unii dintre cei mai temuți lideri intrelopi bucureșteni ai anilor 90 și începutul anilor 2000, când violențele de stradă specfice acelei perioade, în care România se afla încă în plină tranziție, se soldau, de multe ori cu tentative de omor sau lovituri cauzatoare de moarte.